tisdag 15 december 2009

Äpple!

Idag när jag hämtade lillan på dagis så pratade jag med mattanten/kocken som Eira är otroligt förtjust i.
Inga-Sara som hon heter berättade att Eira har blivit så duktig på att visa vad hon vill och och idag hade hon sagt ÄPPLE och pekat!

Det är så med vårat knasiga lilla barn att hon använder inte många ord men hon kan dom så även fast hon använder de sparsamt så finns de där.



Hon har varit lite kinkig med maten de senaste dagarna så då har jag klämt in nått litet extra grötmål, hoppas bara att det inte är ren strategi från lillans håll för hon älskar nämligen mannagrynsgröt.


Efter gröten igår så blossade hon upp och blev alldeles röd, vet inte vad hon kan ha reagerat på hon fick "maten" med kanel och äppelmos men det har hon fått förr utan att hon blivit tomteröd.

Till morgonen så fick Eira till sin stora förvåning se en massa snö och så fundersam men även förtjust hon blev.
Oh dä! Titta! *pekar överallt där det fanns snö*
Det var så sött att se hennes glädje. Förra vintern var hon ju för liten för att reflektera över vädret men nu var det spännande.

4 kommentarer:

Carola sa...

Sådär blir jag också av kanel... inte varje gång, bara om det kommit lite precis i mungiporna... :-S

Strandskatan. sa...

Heji vinterlandet!

Ler, hon är så härlig lilla Eira.
Men så tråkigt att hon reagerar på kanel det är väldigt nyttigt och bra för människor och hatad av myror.Eller, kan det ha varit äppelmoset.Inte lätt att veta vilket det kan ha varit.Idag finns det ju så mycket tillsatser och skit i allting.I maten i synnerhet.Jag hoppas reaktionen var en tillfällighet.Speciellt kanelen, det är nog mest den som gör mannagrynsgröten.

Roligt med snö.Till och med min plats på jorden har fått/får rikligt av de vita snökristallerna.

Ha det riktigt bra!

Krmar från mig till Er!

Mikael Åkesson sa...

Hm, det är skumt det där vad hon reagerar på för mat. Idag blev det frukostgröt med kanel och då blev det inget rött. Kanske äppelmoset? Tycker inte att det finns någon rim och reson i hur hon reagerar, kanske dagsformen, vem vet?

Familjen Knas sa...

Tyvär så är det kanelen hon nte tål nu senast var det uppenbart vad som var boven.
hade hoppats på äppelmosen då den var köpt.