fredag 19 februari 2010

Sjukligheter

I Tisdags blev lillan sjuk det var ganska läskigt att se för det gick så fort. Först var hon lite gnällig sedan så klagade hon på magont genom att göra pruppljud med munnen och gråta olyckligt till krystande bajsförsök. Hon blev varmare och varmare och plötsligt hade hon feber och sov hela eftermiddagen och en del av kvällen.




Så har det fortsatt men nu är magen ok efter några rediga lass och gasattacker. Lite feber har hon haft alla dagar sedan dess, inte under hela dygnen men i perioder.
I natt var det en tuff natt för lillan hon pep och väste när hon andades och vaknade gråtandes när hon hostade för det gjorde så ont i halsen.



I fruktan för en jobbig helg för Eiras del så blev det ett besök hos doktorn. Det visade sig vara bland det läskigaste Lillan varit med om.
Våran kaxiga sociala dotter var spårlöst försvunnen och i stället fanns ett skräckslaget olyckligt litet knytte hos oss.
Doktorn var jättesnäll lugt och trevlig men Eira var så rädd. Till slut så fick han en liten kik ned i halsen och av det han såg och hörde så trodde han att hon har en virusinfektion.
Inte nog med vad hon fick utstå på vårdcentralen väl hemma så fortsatte eländet! Eira hade lätt bytt ut oss mot några läkemedelsvägrare för Mollipeckten/hostmedicinen ville hon då inte ha.
Hon protesterade bara hon såg flaskan, mindes väl tidigare alvedontrauman.
Efter stora applåder för att hylla hennes bragd så serverades lite tröst i form av gräddglass och hallon och lite bättre kändes det nog med det samma.
I övrigt så verkade mollipeckten och Alvedonet fin fint och lillan blev efter ett tag en riktig energisk liten plåga.

2 kommentarer:

Strandskatan. sa...

Oj,oj,oj..Ja, nog syns det att lilla gumman är/var sjuk.Jag hoppas Eira, snart är återställd.Saknar alla hennes "hyss" och klätterkonster.
Annars är det ett elände med den här lååånga vintern.Vi söder om Dalälven, är inte vana snö knappt.

Ha det riktigt bra!

Många kramar till ER, men speciellt till Eira!

Familjen Knas sa...

Blir alltid så glad av att läsa dina kommentarer! :-)

Kramar från ett frikt hem :-)