onsdag 5 januari 2011

Bättringsvägen

Bässes feber höll i sig i 5 dygn, på vårdcentralen konstaterades det att han har en virusinfektion men var på bättringsvägen.
Första feberfria dagen men ännu sjukling. Ett bad blev det innan det bar iväg till tant doktorn


Sänkan var på 13 och kroppen full av såväl prickar som flammande små märken. Läkaren uteslöt tredagarsfeber men anmärkte på likheten och förklarade att han kunde komma till att få mycket mer utslag innan det hela var över vilket oxå skedde.

Både jag och Micke tycker till vardags att det ser ut som om Elriks högeröga är aningens mindre än det vänstra, men på feberdag 3 så var skillnaden större än vanligt och han var märkbart svullen. Nu i Torsdags när Lillen varit frisk ett tag och inte alls svullen längre så började det på igen och klet började komma ut ur ögat.
Lyckan blev stor då morbror Daniel kom förbi med Sigges gåstol vet inte vem som tycker den är mest spännande Eira eller Elrik.


Än är inte Elrik bra i ögat och även det vänstra kletar litegranna om än inte så mycket som det högra. Eftersom han inte är röd i ögat och mår bra förutom lite gnuggande ibland så tvättar vi med ljummet vatten och hoppas att det inte ska bli värre.

Till min stora lättnad så har han nu kommit igång igen med att äta, under hela feberperioden så fick han i princip bara i sig bröstmjölk och vatten.


Som alla andra ungar så älskar Elrik smör vilket det inte har snålats med nu då han säkerligen gått ner under sjukperioden.
När han var som sämst så åt han inte ens majskrokar som han annars så ivrigt vräker i sig.

Inga kommentarer: