fredag 6 november 2009

Utvecklingssamtal

I morse vaknade vi till elavbrott och det var riktigt kallt nere på nedervåningen och alldeles svart eftersom lillan ville upp tidigt.
Det blev till att elda en massa ljus och till slut såg det bra mysigt ut men kallt, så kallt så att moderskapet drog sig upp till övervåningen och sov under två täcken tills att elen kommit tillbaka.




Lillan leker



Idag har vi varit på lillans första utvecklingssamtal på dagis här håller vi på att göra oss i ordning för att åka iväg och notera gärna lillans nya kängor.
Dom är helt klart värda några begistrade WoW och ivriga tillrop. Hur fan ursäkta språket men hur i hellskotta kan man sälja barnskor som enbart håller i några månader för 400 spänn?!

Hitintills har vi varit så bortskämda lillan har fått ärva så mycket skor så vi var inte alls förberedda på hur mycket det kan kosta med barn.
Som den skohatande person jag är så köper jag mina för högst 150kr på rea eller 50 spänn på röda korset.

Jepp lillans nya skor kommer bli en familjeklenod som skola ärvas från generation till generation, hennes barnbarn ska minsann få känna det varma lurvet i dom!


Som tur är har jänta en sparsam ådra i sig




Inte nog med att hon har förstört elementet så att termostaten inte funkar mera än som på och av knapp.




Nej hon har som en inbyggd känsla för att snåla på värmen och stänger av elementet så fort hon upptäcker att det är på.
Tyvär för hennes frusna mor så sätter hon inte på värmen om den är avstängd.




På dagis har dom uppmärksamat lillans alla miner hon har en helt otrolig uppsätning med tokerier som dagligen bjuder till skratt.





Träleksakerna från farmor är alltid populära



Ah äntligen! Dagens höjdpunkt pappa lagar middag!

Eira är närmast sjukligt besatt av matlagning och blir oerhört olycklig om pappa tar en paus och lämnar rummet eller om inte hon får delta.


Mm Mat!


Ja just ja utvecklingssamtalet gick strålande lillan är så trygg glad och trevlig inga problem alls trots hennes späda ålder, och även vi är helnöjda med dagiset.
Efter mötet så var vi iväg till Momma Mary och Moffa Kjell fikade och umgicks denna gång hade vi med oss Wynja för det var ett tag sedan vi tog med dem båda.

Kan bli lite mycket och Eira lämnar vi ju helst inte hemma själv till Wynjots förtret.

Inga kommentarer: