måndag 5 december 2011

Elrik

Eira pratar hon pratar hon pratar hon tar för sig hörs och kräver. Elrik pratar inte lika mycket men det blir så mycket lättare att återberätta vad Eira sagt för det kommer så mycket tok och klokheter ur den där lilla människan. Men Elrik då?
Han har börjat säga pappa igen i övrigt så var hans ordförråd den delen som han själv använder större i somras. Nu är han inte längre särskilt road av att testa ord eller använda alla de som han faktiskt har lagrade och förstår. För han förstår så mycket mer än vad man kan tro.
Elrik syns hörs och kräver även han en massa men på ett annat vis. Han är en gofis vill gärna vara i famnen där han gillar att gosa busa och vara elak.

På dagis går det jättebra han är inte där så ofta men det gör inget, det stör inte hans trygghet utan det fungerar jättefint. Han är trygg med personalen och barngruppen.

Han tycker fortfarande det är kul med askar och burkar, sätta socken på handen och leka att den pratar och skaka handen goddag. Nu idagarna har han kämpat mycket med kläder och han lyckades faktisk i morse efter en lång kamp få på sig en socka själv!

Elrik sköter sina småbroderliga plikter exemplariskt. Idag när jag till lunchen stod och skar korv så när han kom in glatt leendes och tiggde en till skiva så smög jag efter honom. Han gick lyckligt med den framsträckt inbjudandes framför sig ända från köket fram till Eira som glatt tackade och försökte ta den framstuckna gåvan. 3 gånger sen skrek hon och jag ingrep. Den retsamme lilla gynnaren ville bara retas inte alls bjuda han ryckte undan den varje gång hon först trodde och sedan kämpade för att ta den.

Inga kommentarer: