onsdag 26 augusti 2009

Inskolning dag 1

Utfärdar här en varning för känsligare läsare innan ni fortsätter så ska ni veta att jag av födsel och ohejdad vana använder benämningen dagis och fröken istället för förskola och pedagog.
Har alltid gjort och kommer nog alltid att göra så.

Idag var det så dax för lillans första "dag" på dagis. Lagom tills att lillan som klivit upp halv 6 borde sova så åkte vi iväg för att inskola hennes majonäs.

Hon uppvisade en hel del trötthetstecken och det kändes bra spännande, kommer hon väl framme att explodera av ilska eller vara en grinig liten bärfis?






Ett två Tre och så blev hon ett dagisbarn!
Seriöst så blev jag och Micke både chockade och lite sårade, vi hade inte en aning om att våran dotter är så otroligt självsäker och kavat.

Hon kände verkligen inget behov av oss utan undvek snarare ögonkontakt och våra försök till kontakt. Vet inte om hon kanske var rädd för att vi skulle ta henne bort från allt skoj eller så var hon helt enkelt förtrollad av allt det roliga och spännande som fanns på plats.
Efter att ha varit lite blyg och avaktande på sin moders arm så släppte hon sig osäkerhet efter ca 10 minuter.




Inte nog med att hon fick träffa två fröknar och flera barn, hon stötte även på gammla bekantaskaper som Ayse, Deniz och Milla!

Här på bloggen lägger jag bara upp bilder på de jag vet att jag får publicera ifall ni undrar om barnbristen på bilderna.



Även lillan red på denna ytterst läskiga varelse med blodröda näsborrar och mun som vi kallade Bäckahästen, hon lät sig tryggt hanteras av fröknarna, lämnade rummet utan oss och gosade med de andra barnen.


Ayse alldeles vaken och pigg!
Jag håller nog med Milla i hennes prognos över framtiden hon och Eira kommer nog bråka på bra men hitills är det mest klapp och konkurrans om nappar och leksaker.




Nej vi såg knappt röken av lillan under våran första inskolningsdag hon hade fullt upp med att utforska sin nya arena och umgås med andra.
Här finns bilder på alla barnen och Eira pekar fascinerat och säger TITTA! Hon måste hunnit med att utbrista TITTA några miljoner gånger under sin första inspektionsrunda på dagis.

Eira har här rotat runt och fyndat i en sopkorg


Hur kan man slänga något så vackert och användbart?!

Ack och Ve ja underbart är kort och lillan ville verkligen inte åka hem så tidigt som vi gjorde!

Glad nöjd och full av upptäckarlust så gjorde hon dagis trots att hon innan vi kom dit var så trött.
På hemvägen protesterade hon lite över våran brist på finkänslighet och förståelse men somnade som en liten stock nästan på engång vi kom hem.

1 kommentar:

Mikael Åkesson sa...

Ja, det där gick ju som smort. Lillan var tydligen insmord i den allra halaste av friktionsdämpare må jag säga! Hm, vore ju kul om hon visade något slags intresse för ens existens överhuvudtaget. Nåja, som Eiras farfar så vist sade medan han antagligen nickade som en vis gammal indian så lär det väl bli andra ljud i skällan om hon skulle göra sig illa eller så. Men det får väl framtiden utvisa...