onsdag 23 september 2009

Febersjuk

Stackars våran lilla älskling!
Igår så var vi iväg och vaccinerade Eira hon fick två sprutor ett i vardera lår som sköterskan och doktorn gav henne samtidigt.
Lillan blev föga road av detta vi hade just slitit upp henne sovandes ur sängen slängt in henne i bilen och åkt iväg.
Plötsligt blir hon avklädd, vägd, mätt, klämd på och avslutningsvis harpunerad av två främlingar. Hon grät så tårarna forsade ned för hennes knubbiga röda små kinder.

Nu var tyvärr inte eländet slut med detta utan för första gången i sitt lilla liv så har hon fått en vaccinationsreaktion.

Lilla sötlöken fick feber igår och hade det hela kvällen och natten den håller ännu i sig men hon mår bättre.
Föruton det att hon alltid ska pillra in och kläma fast sina fingrar i alla möjlga och omöjliga skrymselen så envisas hon även med att klämma in sig själv där hon inte får plats.
Här hörde jag ett gallskrik kollar vad ungen sysslar med och finner henne klämd mellan vägg och bord, inte så att hon klämdes hårt utan mest bara av envishet och tjurskallighet.
Hallå hallå? Eira leker dagligen att hon pratar i telefon detta gör hon gärna med en riktig telefon men även med allt annat.

Ä dä? Betyder ibland Nämen vad är det för smaskigt jag skådar där, ge mig ett smakprov slav!
Lillan tycker att mössor är höjden av onödigt fjanteri och sliter av sig dom illa kvickt, här var pappsen fiffig och satte på henne en mössa hon fått av Moster med knäppning.
Nu räknade hon ut hur man får upp den men det är ändå den som sitter på längst.
Med gemensama krafter lyckades vi till slut få på henne ett par vantar i våran naiva triumf trodde vi så att hon inte skulle få av sig dom eftersom det var ett handutrymme för alla fingrarna.
Det tog inte många sekundrar innan Eira löste det problemet genom att med munnen och tänderna dra av sig den ena och sen gjorde processen kort med den andre.
Ibland kan inte Wynja hindra sig utan överröser människovalpen med lite löv.

Blickar kan kanske inte döda men vara nog så talande och jag tycker lillans blick på bilden här ovan säger något i stil med.

Gullig?! Gullig tycker ni?! Vänta bara tills att ni ligger senila och hjälplösa på vårdhemmet då ska jag ta på er gulliga ludna små mössor med öron och ta kort på er. Få se hur gulligt ni tycker det är då!

Inga kommentarer: