fredag 11 september 2009

Kalas!

Igår var det kalas här på Essvik

och Eira uppvaktades av riktigt fint folk

Selma Leonora och Saga lät sig väl smaka av fikat

och kusinerna rockade loss till Sjörövarfabbe farfarsfar


Varför ställer man en massa fula stolar på led om inte för att de ska klättras på?
Fyra fina flickor i fåtöljen



Eira blir konverserad av mormorsfar och pappsen myser över hennes rädsla för då får han en kram.

Eira har verkligen tur hon som har en så stor och förståndig kusin som lola, hur skulle det annars gått med paketöppning och ljusutblåsning om inte Lola varit på plats och styrt upp situationen.




Massor med kakor folk och paket inte så att man kan klaga direkt men det blev ibland aningens intensivt, då är det tur att man kan vila ut mot morbror Daniel.
Vilken lycka! En alldeles egen liten Chewbaccka från pappsen!


För de minsta två så var paketsnörena och ballongerna helt klart kvällens höjdpunkt

Av Deniz och Ayse fick Lillan ett tåg som åker av sig själv och spelar en vederstyggligt hög och jobbig melodi som vi tvingats lyssna på fleeeera gånger idag.. tack tack så mycket för den Milla få se visst har du två små knattar som fyller år snart?



Eira är verkligen ett kakmonster och till slut så måste vi säga nej nu är det nog men då kan man ju alltid ragga hos andra snällare människor än ens föräldrar som tex Ayse.
På sista bilden av dessa fyra nedan ser det dock ut som om Ayse ber om nåd, kanske ville hon ha lite av kakan för sig själv?



Förutom att de båda gillar kakor så har de även andra saker gemensamt bland annat att de tycker om varandra och gillar att bebishångla.


Av sin snälla och godhjärtade mor fick Eira ett sett med kastruller och slevar och av sin mormor och Peter fick hon en Spis.
Det lila runt hennes hals är ett Hello Kitty hårband som hon fick av Selma tillsammans med en massa andra HelloKitty prylar, väska hårspännen,flaska och säkert något mer jag kanske har glömt.
Lola och Saga gav henne en Pippi långstrump servis samt ett förkläde och grillvante så nu har hon verkligen allt man behöver i köket.
Av morfar Håkan fick hon pengar och mormorsmor och mormorsfar gav henne en fin doptavla, nu är Eira hedning och kommer så vara tills hon själv väljer annat men tavlan är fin den.

Deniz myser med sin mamma



Det blir även väldigt höga ljud när det härjas med den nya köksutrustningen..va tusan tänkte jag med?



Under de timmar kalaset varade 14:00-19:00 så han ungen med att äta mera kakor än vad hon hitills gjort under hela sin levnad.
Mirakulöst nog så sov hon hela natten och verkade slippa magknip helt.



Lillan blev nog hemskt impad av spisen när det paketet öppnades men Mokklar hade just fått sina försenade födelsedags presenter och det ena var en inramad bild på Eira som jag fått photoshoppad på fl.



Den presenten var nog ändå kanske den hon tyckte bäst om hon grät och pekade efter den, något så vackert ville hon då inte ge bort!

10000 tack till alla som kom och firade lillan! Och ni som inte kom hoppas jag att vi snart ser :-)

2 kommentarer:

Mikael Åkesson sa...

Kalasbra skrivet Darlington! ;) Guldbilder yet again...

capemill sa...

Ja gumman bra skrivet men det är lönlöst att hota med leksaker som låter till henne som själv köpte en elgitarr till sonen i julklapp. Och kom ihåg att jag dessutom fick behålla Eiras första present...